Tuesday, December 29, 2009

m0mma..


hari tu, bru je aku tgk gamba lama2 fmly..
from ktorg kecik n s
mpila skrg..
there is too many pictures until 8,9 albums..
my mom seperate our picture in our own album..
n ktorg sgt excited pasal albm masing2, siap ada nama, n cover dpn, gamba pling kiut ktorg..
hehe..
mine, mak ltk gamba ni..
sungguh x kiut.. masam sbb mls ambil gamba sbnrnye..

ok, sbnrnye nk cite, dlm2 byk gamba, selak punya byk selak,
aku jumpa gamba lama mak aku, masa sblm khwn,
ngah blaja lg rasanya, muda rmaja..
which one my mom, can't tell.. guess larr..???

so HOT, apa org pggl? gorgeous.. haha..
sgt SEKSI, then aku t'fkr, what kind of she b4 she be my mom?

adkh beliau spt sy yg ska LPAK sana-sini?
or like my sis, ska jalan merata-rata..
or like my bro, just love to be at home?
or like my younger bro, ska MELARAM?

what kind of movies she watch back then?
what kind of hobbies she has?
how she talk to other people?
how she study? stdy hard or stdy smart?
is she love her friend more than fmly like teenagers nowadays?
what she do when she's norveous..
what kind of friends she has?

SGT t'kejut sbnrnye bla tgk gamba my mom like this, like that when she wif her friend..
u know, aku x penah tgk spnjg memori yg aku ada ni, my mom wears jeans, skirt n so on..
even just slack pon susah nk tgk..
at home, kain batik..
at school (my mom a teacher), baju kurung
n when do sport, track n shirt je..
so,when aku tgk gamba ni, aku sgt t'kjt, smpi mcm2 soalan aku fkr..
n kadang2, aku rasa aku x knal mak sndr..
kadang2, her personality changes..
dari mak yg slalu dahulukan ank2 kpd mak yg x kesah..
ntah, hard to explain, mybe i dun't really know my m0m.. (duk asrama lama sgt)
whatever it is, she is my m0m n
I REALLY LOVE HER







Wednesday, December 23, 2009

update

setelah aku nye blog jd tunggang t'balik bwu ada ksdrn nk update n tka template..
kalo x, cenggitu la smpi bebila..
huhu..
stlh susah payah, usha sana sini,
bc tips sana sini,ini le hasilnye stakat ni..
sok lak smbg, bkn pe,sok kelas kul 8 pagi,nak x nak,kna tdo la jga..
dah bbrp mlm dh x stay up main tenet, tgu free skit la..
awl2 sem kna jd budak baik,g kelas awl..
tp bkn awl sem je,hope smpi bebila,even dh grad pon nanti.. hope jella..
dis weekend my bro, nk nikah, so, i suppose nya KENA balik la..
tp x sure la, sbb tiket x beli lg, n tyme tu lak krismas, for sure org rmi..
tp kna blik gak, MESTI, WAJIB, so, kna cri jalan le..
hadiah dh bli, ngan bantuan NAB,AEN,ERIN n ANA..
hrp abg aku ska, kalo x..
PULANG balik 40 rgt aku.. huhu..
adik yg jht la aku ni..
k la, cdang nk merepek skit je, melalut plak dh..
my rumet dh nk tdo, kna tmbang rasa tutup lampu la..
sok dia exam..
hehe, nyte sume..
luv u mom.. mmuah..

Thursday, November 12, 2009

fInaL eXam??

tema > without word (u're beautiful ost)


act. my final da hbs hri isnin yg lpas.
but bcoz some other thng that happen, i can't go home yet..
yes.like my mom n sis said, they will come, but it is more than a month that i'm home..
i really,really misz my home.. my novelz, komikz, n even my bed..
rasa cm nk jerit je kt satu umah,

"k.ikah nK bLik!!"

huhu.. kalo ckap cmtu,mau nye kna glak n kna perli ngan my cousin n ateh..
rilek2!! bkannye aku di ban or kna halau from home..
one of my cousin will get married another 1 week n half, kat k.l
so,currently, kt k.l, kna la stay.. :`(

n for information, umah ateh i x de tenet, n setelah dkat setahun hidup ngan tenet, rasa cm x leh lak kalo x de tenet, kalo sesapa gile tenet, fham le mksd aku..huhu..
everyday the outside world is only at my fingertip..
just 1 click, it will show everthng.. huhu..(poyo!)

well,kalo x poyo, bkan tikah namanye..hehe..
so, sume barang da hbs kemas, but still rasa cm my room pnuh sesak..
Y??
coz my rumet x packing n will not packing kot..
she will have class when all of us enjoy holiday at home.. hehe..
ish2, ish2, x baik.. hehe..
it's all she said herself..

finally,sok i akan gerak balik ke batu caves..
bkan sbb nk g pnjt tangga yg byk tu, but umah ateh dekat2 situ.. huhu..
jaana,minna..
saranghe..
chu2~

Friday, November 6, 2009

mAnga



bukan manga pelam or kunci pintu but komik in jepun..
sjak mengenal dunia manga, aku hbskan 24 jam baca manga..

exam ntah ke mana.. nvl, cite u're beautiful n tokyo dogs pon aku da x heran dah..
of course la kalo gurlz yg bca manga,for sure bka yg romance nye..
x de maknanye nk bca yg lawan2 or yg luar alam..
except for ONEpIECE la..

actually, rindu gile kot ngan LUFFY, ZORO, SANJI, NAMI, ROBIN, CHOPPER n sume2 la..
but episode skrg sgt asik duk lawan2 je, mls gile nk nengok..

rindu ngan kening si SANJI, rambut hijo ZORO, lawak LUFFY, n sume2 lah..
cpat le episode lawan2 ni hbis..
lama2 aku asik baca manga je, aku da bleh je otaku je nanti..
xnak2,jatuh la maruah sbagai wanita(cHewah!) (^_^)
skang da cite yg ke 24 dah..
gambatte!! hehe..
jaa na..


Monday, November 2, 2009

jOhnNy's




once again, aku da jatuh cinta pada artis jepun.. jepun.. jepun.. jepun..
1st tyme aku denga lagu tackey ni,buat aku jatuh cinta, music dia.. suara dia..
video dia.. sgt sedey denga lagu ni..
lagu ni jadi ost untuk taiyou no kisetsu,even da lama tgk cite ni secara x sengaja sbb da t'bli..
memula denga lagu ni,memng x ingt lgsg sbb tgk cite tu kasi laju je..
sbb x knl artis dia,so,anggap x besh.. (mmng agak buhsan pon)
tp kebnykan org or page yg aku bca,kata agak menarik cite ni.. ntah
mybe aku x brapa ska storyline dia kot.. huhu..
tp ending dia tgkp leleh gak le..
tp lagu ni mmng stiap hari denga pon x boring, denga smpi muak..
n ada satu lg lagu tackey yg aku ska..
Ai.kakumei
bralih trus dri arashi,kattun,news, hey say jump n now tackey..

Thursday, October 22, 2009

Gud lUcK fInaL..

Live on.

What’s wrong wif falling down??

B’cos as long as I stans up again,it’ll be just fine

If u look up at the sky after falling down

The clear,blue sky stretches limitlessly,smiling at me

People shouldn’t dwell on the past

It’s enough to try ur best in all that u’re doing

Thursday, October 1, 2009

rolling2..


ainul mardhiah

hehe.. x de motip letak gamba ainul kan??
saje je nk carpubkan bdak tu..
sbnrnye sgt2 le borink skang
nk kata x de keje, belambak asaimen x wat lg..
sentuh pon tidak lagi..
mana nk wat, tau pon idak cara nye.. susah beb..
nk mula pon x tau dari mana..
bla borink camni, aku pon bka jaringukm n search menda menarik utk di buat..
of course le mula2 skali bka mysoju n dramacracy.net
laman menarik tu, tetiap hari aku bka nk update cita bru di upload.. hehe..
setelah aku +,-,x n /, aku buat kptsn utk..

  1. download GOKUSEN 3 special,kunun nye bwu kuar,(da usha skit, aku wt kptsn,tgk nanti2 le)manyak cite pasal junior dieorg je..
  2. dwnload another cinderella story (erin duk bising kata besh cite ni, blik2 je,trus aku dwnload n da tgk pon, kira orait le.. tp dr start lg aku duk banding dgn a cinderella story yg Hillary Duff n Michael Chad Murray b'lakon tu, so, aku x nmpk ke-besh-an nye.. sbb mmng aku da gilakan si Chad after tgk iklan dia..)
  3. rolling2 lg kt mysoju, aku t'ingt yg aku x bape paham klimaks n ending cite antique bakery (korean movie), then aku trus pnjg tgn g dwnload n da tgk pon, n da paham le skit, tp aku still x paham
  • nape dia pukul org yg culik bdak tu, mmng btul ke laki tu culik, sbb yg culik dia bkn org yg sama ngan laki tu..
  • pe jd last skali? p'culik dia lpas? bkn p'culik tu nk pndh ikut bini dia ke? keadilan x t'tunai le maknanye
  • last skali, jin hyuk da ska ke kt gay tu??hehe..
4. nmpk cite voice, t'ingt kt si 'doste,doste' tu, dwnload n ulang tgk kali ke-2
5. t'ingin lak nk tgk kamenashi n akanishi, dwnload lak gokusen 2, x smpi setengah hari da hbs dwnload all
epi. mmng sgt2 bahgia..

6. bla usha dramcrzy,ghost friend ep. 9 lak da kuar,ingt nk tgu ep 10 je,tp mls nk tgu, sbb ep 10 kua weekend
ni, so, x dela lama sgt menahan perasaan nanti.. hehe.. then,tetba lak addict ngan lagu ost dia, aitai-yuzu

7. attention please sp. sydney lak x tgk lg, tgk le kjap,tp sedey n kuciwa sbb ryo x de muncul even sesaat pon..
8. td pagi,pas usha2 ep. 1 meitantei no okite, rasa cm menarik lak cite nye, trus dwnload even cite tu x
complete lg, ada la lam 2,3 epi. lg kot.. tp yg ni x tgk lg, tgu masa yg seswai.. manyak lg masa.. hehe..jum
ke,ahad ke sbb sbtu nk g umah ALIA kot.. hehe..
9. bca satu blog ni pasal othros no inu, mmng sblm ni da usha2 skit cite ni, sbb ada ryo, tp bla da bca kt blog
tu, rasa t'bakar je sbb aku x tgk lg.. cpat2 aku bka n dwnload, epi 1-8 bru.. ada le lg bbrapa epi. tp mybe
lmbt coz pe yg jd kt ryo kan? doa cpt2 le dia sihat,

10. tp skang orthros no inu epi.8 ngah pending, x dwnload lg sbb tetiba lak after tgk satu clip pasal promo hana
yori dango final, aku t'ingin nk tgk lg skali domyouji half naked(hehe.. jgn salah paham, x pakai bju je ea..),
n adegan2 rmantk domyouji n ma..kino( bak kata hanazawa rui), tgal part last je lg nk dwnload..

pas je hbs tulh ni, nk bka meitantei n hbskan mlm ni gak..
sok klas kul 10,lpak jela kan.. hehe..
da brapa mlm da tdo awal, tyme to get revenge.. hehe
x sabar nk tgk nishikado(hanadan) b'lakon..
mesti kiut habis..
pasni ni misi men-download love shuffle, denga cite n mmng aku rasa pon,
cite ni mnarik n besh,
sbnrnye aku nk tgk sbb pelakon2 dia je,
ada chiaki senpai, ada nishikado(hanadan) n bbrp plakon lain yg x brapa knal..
yosshha..
smangat.. hehe..
bkn pe, saja nk mnunjuk aku ada dwnloader baru..
hehe..
bru aku tau n dwnload kot..
k2, pnjg lbar da ni..
salam..






Wednesday, September 30, 2009

tHe cLimb


after tgk hannah montana movie hari tu, aku trus gilakan lagu ni..
setiap masa, setiap saat aku dengar lpas download..
adalah dlm 2,3 hari la juga aku nye addicted tu,
tp skang aku da berenti sbb ak da jumpa lagu baru..
haha.. ghost friend ost, aitai from yuzu..
skang sila denga dulu n hayati ea the climb ni..
menusuk perasaan aku..

I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
Got to keep trying
Got to keep my head held high

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing,
The chances I'm taking
Sometimes they knock me down but
No I'm not breaking
The pain I'm knowing
But these are the moments that
I'm going to remember most yeah
Just got to keep going
And I,
I got to be strong
Just keep pushing on,

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

There's always going to be another mountain
I'm always going to want to make it move
Always going to be an uphill battle,
Sometimes you going to have to lose,
Ain't about how fast I get there,
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby
It's all about
It's all about
The climb
Keep the faith
Keep your faith

Wednesday, September 16, 2009

lOoNngg jouRNey to baGan seRai..

grak dr bilik ngan perasaan yg x teruja lgsg nk blik..
tp pnuh ngan perasaan mls nk meredah kesesakan waktu puncak, maka b'mula la journey ke kpg..
trun dr bilik ngan tgk kanan heret beg, blkg beg sandang laptop n tgk kiri ngan beg pnuh buku harry porter si asz.. thnx asz.. hehe
ingt dh elok le bajet bus 6z tu dh ada tyme aku turun, upanya aku kna lpak kt bus stand bwh tu smpi naik kematu bontot aku.. huhu
dlm kul 5 45 gak r bru bus dtg..
tu pun stlh bus zon 2 tu ulang alik 2 x lh.. malu tul..
waktu trun dr 6z kt ktm, aku pasan sorg mamat ni sdap je dia tdo, padahal sume org da trun da..
aku pon x tau cane nk kjutkan..
aku wat bodo jela.. dh le duk blkg skali,org lain x pasan gak nye..
aku pon ngan rasa b'salah kalo x kjutkan,gtau kt pak cik bus,
"pak cik, ada org tdo le kt blkg"
"tdo??" mka pak cik tu blur gile..
aku pon tunjuk le..
"oh,ha,ha, jap g pak cik kjut"
smpi je kl sentral, jam dh 6 30 le lih kurang, g kt spupu aku ltak barng then trus g kfc..
smpi2 kfc, bapak le pnjg barisan dia.. memula aku cm lpak je, sbb biasa le, kl, mana de tmpt x sesak..
tp bla dh 45 minit tgu ngan x bka posa lg, aku da mla bengang..
seb bek kfc ada bg air, tq kfc.. u read my mind.. huhu
seb bek sempat, 5 minit je lg lwat, aku rasa aku kna tgl kot ngan spupu aku tuh..
aku g le tgu escalator, tp spupu aku perli,
"ha, tgu le smpi sok ye.." huhu.. ngan trus trun gna tangga..
aku g redah barisan org n t'sepit antara org blkg n dpan aku..
mamat dpan aku tuh, pnuh ngan barang aku rasa, tgn dua2 pgang kotak, beg sandng n beg tepi lg, huhu.. t'spit aku ngan beg dia..
then, aku genjak le ke tpi skit,
tetiba..
"akak, blh tlg x?"
aku blur
"hah?"
"tlg ltak kan tiket lam poket"
"poket??"
pastu dia unjuk kn poket tpi tu..
aku da blur ngan agak segannye, amik le tiket atas kotak tu, lipat n then selitkan lam poket dia, sedaya mungkin utk x t'sentuh bdn dia..
1st tyme tu,wat camtu, ngan strangers lak tu.. huhu..
aku memula cm x puas hati gak, akak?? wth..
tp aku tgk dia cm muda je, kira ok le kot.. huhu
pastu, bla duk lam train lak, bla abg tu cek tiket, dia tanya org sblh aku,sorg mamat ni, bgn serai ea??
skali ke dia tanya, sbb mmng kite 3 org duk sebaris, 14A,14B n 14C..
coincidence je kot.. huhu..
byk lg sbnrnye, tp x tau cmne nk ceritakan.. huhu..
ngan jmp jiha, jira n kengkwn dia kt kfc,
perangai pelik mamat dpan aku le.. pe2 la, nk g saho ni..
tata..
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Sunday, September 13, 2009

KTM

"tren ke mid valley dan seremban telah mengalami kelewatan, tren dijangka tiba dalam masa 20 minit lg"


setelah 15 minit..

"tren ke mid valley dan seremban akan tiba dlm masa 15 minit lg"

setelah tren tiba..

"sila bagi laluan bagi pnumpang turun terlebih dahulu.. penumpang yang tidak dapat naik, tren seterusnya akan tiba dalam masa 15 minit lagi"

ARGHHH... CM HELL NAIK KTM STIAP KALI BALIK!!

Friday, September 11, 2009




yamapi ( top-left ) and ryo (top-right)

dieorg b'dua dilaporkan menghidapi h1n1..
sgt sedey
oleh sbb itu dieorg t'paksa stop kan drama yg ngah b'lakon...
HOPE DIEORG CPT SMBUH..
AMIN..


Tuesday, September 1, 2009

bAby..


AININ SYAFIA DAN AINUL MARDHIAH

2 permata baru lam hidup kami sekeluarga..(dh lama x post,ayat pon jd skema,huhu)
masa balik hri tu,aku mmng x terfikir pon yg aku kna wat keja tyme kt umah.. huhu
mksd aku x de la kna wat keja je setiap masa,
tp oleh sbab ada dua baby kt umah, ngan abg dia si iman tu, keja jd berlambak..
kak enah ngah b'pantang,so mak aku x bg grak sgt, nk mkn, minum, bakar tungku, sume la kna kiteorg yg blh grak ni wat..
sian.. cam sakit gila, m'buatkan aku x nak je jd cmtu, huhu.
sat ainin nangeh, sambung lak si ainul..
si iman, bila nmpk ayah dia je meragam, merengek,..
so, dr dpan ke blkg umah, aku kna b'hnti stiap hentian utk tlg buaikan atau main2 ngan bebudak tu spaya x keriau..
bla aku suh asik2 aku, dieorg akan kata, ko la wat, ko x pnah wat pon, bru balik, kna le tlg lbey,
rasa cm nk flyng kick je adik aku tu..
yg adik bongsu aku lak, aku pasan n sume pasan aku rasa, asik duk ikut bontot aku..
aku g dapur, dia g dpur, aku masuk lam bilik, dia join, masalah nye, dia ikut aku, si iman tu lak ikut dia, kna le aku duk jauh sket dr baby supaya x kna kco ngan si iman.
kot dicepuk nye baby, x ke naya??!!
mcm2 hal, konon nye adik aku tu rindu sgt le ngan aku.. huhu..
padahal, nk pujuk aku suh main millionaire or jutaria ngan dia.
x leh tahan tul.. selerak je umah..
ngan bilik aku kna kidnap ngan adik aku, aku pon merempat le kt bilik bwah tu, mlm2 tadah tlinga dengar ainul mengamuk nk susu..
TAPI,..
AKU SUKA..
nk blik lg le.. hehe.. bru rasa cm family..

Thursday, August 13, 2009

aKibAt tgK cIte aNtu mEmaLam

malam td, aku ushar cite one missed call,
oleh sbb dah tggl episode last je, x kan lak aku nak tgu pg sok bwu tgk kan..
even tyme tu da kul 8 ngan hujan kilat kt luar tu,aku branikan diri gak tgk..
konon nak test diri le.. huhu
nak dijadikan cita,aku pakai batery sbb takut kna smbar lak gna elektrik ngah2 ujan ni..
tp batery aku mmng da low, leh gna sejam lebey je..
then, sdap2 aku tgk, ngan berbagai rasa yg dialami, tetiba
teetttt..
laptop aku m'jerit menandakan yang batery da hbs, then dia t'tutup sndr..
ngan keadaan cite tersebut masih play..
jd dia pon standby n aku trus give up n baring2 jelar smbil tgu ujan berenti..
laptop aku katup kan
ngah sdap2 baring, tetiba aku dgar..
teng.. teng.. teng..
bunyi yg menakutkan.. siap ada lagu ringtone yg scary masa dieorg dpt missed call tu..
aku ingtkn anset aku yg bunyik n aku akan dengar voice death aku sndirik.. huhu
aku da ushar sana sini da..
dah le duk sengsorang, ujan bagai..kilat lagi..
masa aku duk cuba usha2 tu aku teringt,
oh! menda tu ngah play lg td..
aku bka lappy aku then t'pampang starting wndow tu, aku try tutupkan sound laptop,
x leh lak tu..
makin lama makin kuat lak tu sound dia..
ngan x keruan nye aku cpt2 bkak batery dia..

seb bek sound tu terenti, kalo x..
aku memng da lari da..
huhuhu..
koma skjp kpala aku..
takut sial..
serik dah nk tgk cite antu memalam..

Monday, August 3, 2009

pErAsaaN??

"ish, budak2 zaman skang mkin lama mkin truk.. pe nk jadi?"

my fren slalu cakap, u ni mcm makcik2 le..
yelar,cara ckp tu da mcm kita skang bkn bebudak zaman skang je..
cite pasal baby, dressing cam makcik2 kan??
hhuhu..
ntah,aku pon x pasan kekadang aku cmtu, aku cmtu ea?
malu le..
tp cmne nk ubah ea? aku ok je..
tp perangai aku cm bebudak je lg..
stakat nk lompat2 t'kinja-kinja tu kira blh lg le..
huhu..
mybe aku dah biasa kot, tp sumthing yg aku pasan, aku skang ska tanya bukan2..

pasangan yg byk persamaan lbey bahagia or x sama langsung2 yg lbey bahagia?

well.. aku pon x tau apa aku cakap ni..
aku blur, tulisan aku blur, mata aku blur.. otak aku blur..
one thing x blur, lappy aku x blur..
kan jimi kan2???
love ya!!
jimi is my laptop's name..

Tuesday, July 28, 2009

geRam, gEram, gEram sGt..

it was me
i was the one who killed her
i have a future!
you think i will let myself get tied to older woman like that?
then she..
she got HERSELF pregnant
i will stuck with her forever
that's why i killed her
i strangled her with my hand and killed her
then i put suicide note in her hand

kejam, sengal, sial, x de perikemanusiaan..
bodo punya laki..
yg paling x tahan dia bleh tuduh pompuan tu saja2 perangkap dia ngan mengandung.
geram,geram sgt2..
kite geram giler2..
dh le buat pompuan tu mngndg then nk salahkan pompuan tu lak!!
sial
kalo x nak wat anak,jgn wat langsung..
lg snang..
atau g wat vasektomi,kan snang..
kasi potong trus..
konpem2 mustahil dia leh ngandungkan pompuan..

sgala yg diatas tiada kna mengena antara yg hidup atau yg mati..
hanya cita rekaan semata-mata..
emo t'lebey masa tgk cite hancho..
tu le jadinye..
alia ada kelas so x leh nk luah perasan cm slalu kt dia..
korg le kna dengar.. huhu..
kang ada lak benda yg kna hempuk dek aku kang..
hhuhu..
mcm biasa.. wannor emo!!
kahkahkah..
sapa x gram kalo tgk n dgar menda cm tu??
dh le pg td tgk gmbr2 baby2 hasil pengguguran,ptg lak tgk jenayah,
sakit hati je..


satu menda yg pasti, pengguguran secara sengaja atau t'paksa ttap kejam.(sori to say)
kecuali kalo mmng anak mati lam perut secara x sngaja..
sbb mana2 kaedah yg digunakan pon,baby t'sebut masih akan dibiarkan mati..
salt poisoning, bahan kimia,kisar, sedut, pembedahan, herba..
sume aku rasa x perikemanusiaan..
sedey tgk baby2 cm tu..
ada org nk anak,x leh beranak,
tp ada yg xnk anak,tp snang mengndg n beranak..
anak adalah anugerah yg sgt2 istimewa.
t'cipta nye mereka kerana kasih sayang antara ibubapa..
sepatutnye le..
ntah le..
moga aku n kwn2 t'hindar drpd sgala yg dimurkai ALLAH
insyallah..
bykkan b'amal, topup pahala,
insyallah t'hindar..
wallahualam..




Sunday, July 26, 2009

sila jAwAb

there is a person who's walking, holding an umbrella
the umbrella is really small
but that person's shoes did not get wet
and he walk 2 kilometres to the station
so, why he's shoes did no get wet???

Saturday, July 18, 2009

aKu sAyaNg cHeKgU aKu!

di sekolah kebangsaan bagan serai,

cekgu : mana anak2 I skang meor??

abah : oh,yang mana?

cekgu : ala,yg girl la.

abah : oh,kt Ukm, anak2 u sume dh masuk u skang..

begitulah abah cite teacher Rajesh cakap masa jumpa abah kt kursus hari tu.
anak2 yg dimaksudkan adlh aku, nani, ap, riduan, suhada n sapa lg ea?? lpa da..
sumenye kawan masa sek rndh, kiranya kiteorg ni bdk target le..
tetiap mlm mnjlg upsr,kiteorg akan ada tuisyen...
x kira kt mana pn,kt sekolah,umah teacher,umah nani..
mmg b'tgks lumus hbs le..
terutama nya bi..
hr2 wat esei pndk tu,grammarla, apa la..
mmng x bosan le... aku ska bi dulu.. kwn baik aku,mak ayah dia terer bi,ajar bi..
so,aku pon nk jd pndi bi gak tyme tu..
seingt aku le,ptg ada kelas tmbhn kt sekolah,tyme ptg ( x engat lak cmne smbhyg zuhur,smbhyg ke aa??)
mlm lak mula kul 8,dh de kt umah teacher rajes,sbb tyme tu dia ngah sarat mengandung rasanya,sbb aku engat kiteorg pnah kumpul duit bli hadiah barang baby masa tgk baby.. ntahle..
smpi kul 10 kot..
smbl2 tgu abah aku or abah nani amik,kiteorg akan main2 kt luar dgn keadaan glapnye..huhu..
gitule rutin hari2..
mmng kuar le cite lelama masa sekolah rendah lu masa smbg ngan abah tyme tu,mak aku n adik aku dgar je..
dieorg x knal sgt.. ngutuk,mengata,sume ada..
teacher shashi,teacher rajesh,
cikgu junaidi (cikgu kelas aku,dia pnah nanges sbb kesal tgk kiteorg wat perangai dulu,nama rmi yg kna pggl,bebudak nakal, nama aku atas skali masa tu,huhu,pas kiteorg dpt result,cikgu blanja bdk dpt 5 a mkn kfc,tyme tu kfc kira standard le.. huhu..)
cikgu azizan (cikgu pemahaman aku,ska gila kt dia,mmng x penah miss kalo kna wat lthn,pling ska kalo kna pggl jwb soalan,hehe,gatal!dia ska duk ats mja,duk skit je,cikgu mudale katakan,isteri dia b'jubah bagai.. skang ntah pndh mana ntah,dengar cite dia ni anak org kaya sbnrnye,ntah le kabar2 angin tyme tu,kalo abah aku ada hal,aku slalu tumpng cikgu balik umah,sbb on the way je, pluang!!) ,
cikgu faisal( isteri dia ustzh, aku x ngam sgt ngan cikgu ni,slalu kantoikan kiteorg kt guru besar! ank2 ksygn dia byk yg ska ngadu..) , spotcek yg kantoikan sume org sbb depa2 ni le.. mjlh,surat kabar, surat2 cinta,surat kutuk cikgu,mmng sume kna rampas,pastu naik le nama, smpi aku kna denda duk dpn skali, blkg,tepi,sume laki,aku sorg pompuan tgh2 2.. 2,3 baris blkg bru ada nana, kna denda sbnrnye sbb bising,byk mulut,hehe
cikgu najiha(cikgu sains,dia cukup marah kalo aku wat mka malas nk wat lthn sains n wt experimen,aku benci sains sjak dulu lagi..,hehe,kecik2 je org nye), aku x engat le sapa ajar agama(huhu),
cikgu ramli ( satu taman ngan aku,cikgu disiplin,slalu gak le marah aku,tp aku ska dia sbb dia ajar KH besh,aku ska bertukang)

bila cite2,bru aku teringt balik zamn2 dulu, besh je,x de menda sgt nk kna fikir pon,x ska org ni,x yah le kwn, x yah le dengar dia ngajar, wat ever..
masa ujian percubaan aku x dpt 5a pon,4a1b je,b tu sains le,apa lg..
masa tu lgsg x kesah pon,b?? pe2 jela kan?
x de effect pon,still wat lthn byk2,ada masa baca le buku,mmng x sangka leh dpt 5a,
aku punya x percaya n segan2 kna puji smpi bla akak aku tanya cmne leh dpt 5a ni?
aku jwb "ala.. naseb je tu" huhu..
tp bla akak aku ckp kt kwn dia yg aku ni dpt 5a sbb naseb baik je, aku agak marah le,smpi akak aku ckp balik, "ang ya kata naseb je" wat ever.... aku diam je..
kiteorg dpt tau result masa ngah mjls pemberian hadiah(ala yg bg2 hadiah utk bdk2 ikt percapaian tu) hari last kiteorg kt skola..
aku kna wat koir masa tu,smgt je,siap pki kain htm bagai.. huhu..
mula2 cikgu junaidi ckp, " tikah,kamu dpt 5a" mmng syok gile le tyme tu..
pastu bila aku dh seronok2 bagai,dia kata " saya main ckp je,rasanye kamu 5a,tp yg rasmi x dpt lg "
waaa... mmng aku nanges le tyme tu..
da mrh2 mata,x patut tul aku kna kelentong..
pastu bla da kna pggl nama bdk 5a ke atas pentas,aku dh mls nk naik,majuk le..
pastu dh kna pggl kan,x kan nk wt scene lak..
aku pon g le amik,dia bg 50 rgt je kalo x silap,lipat2 cm bunga buh kt bunga telur..
5 org je 5a, aku, mai asiah,nazira, faisal, n fatin kalo x silap..
turun2 pentas je,salam ngan cikgu azizan,sesuka je huhu..
pastu abah meh peluk,dpn public tu.. merah juga le mka aku..
malu.. abah syok le,anak dia 1st tyme dpt 5a..
masa nk balik tu,aku kol mak kt public kata dpt 5a, tup2 mak aku smpi kt skola.
mka x leh blah.. senyum meleret je.. kuikui..
mmng janji nk kasi hadiah le..
aku nk basikal,tp kna masuk asrama,so x jd, sampai skang aku x dpt lg hadiah upsr aku..
huhu.. kna tuntut ni..
aku slalu ngungkit " akak,abg n adik2 aku sume ada basikal sorg satu,aku je x de.."
haha.. x patut tul..

bersambung..






Sunday, July 12, 2009

sIaPa kAMu AkAn bAGi??!!



katakan anda telah terkena sumpahan drpd org yg sgt membenci awak yg tlh mati scara tiba2 atau mati dlm kmlgn,mati yg myktkan..
sumpahan tersebut tlah t'kna pada awak dan juga pasangan awak yg sgt awk sayang dan cinta..
kiranya sanggup sehidup semati lah..
dan sumpahan tersebut t'nyata bnar dan awk b'dua tlh mgalami byk masalah slps itu dan blh m'bahayakan kamu b'dua..
dan pada suatu hari anda tlah b'jumpa sorg bijak pandai dan tlah diberitahu bahawa nyawa awk dan psgn dlm bahaya jika sumpahan itu tidak dialihkan pada org lain..
dia juga tlah mbrikan anda rantai sprt diatas(murah punya),dan myuruh anda mengalihkan sumpahan t'sebut ke atas rantai t'sebut dan m'brikan pada org yg paling rapat pada awak..
dan sumpahan itu akan dialihkan pada org itu dan org itu mgkn akan mati bg pihak anda..

soalannye, siapakah yg akan anda brikan rantai tersebut agar anda dan psgn anda slmt??

1. ibubapa awk. mgkn anda rasa ibubapa anda sggp mati bg pihak anda.
2. sahabat baik anda.
3.kakak.
4.abang.
5.adik.
6.kawan yg x berapa nk rapat.
7. kawan yg tlah berhutang pada anda n x mau bayar.pura2 lpa hutang.
8. pakcik makcik anda.
9. guru sekolah anda yg anda rapat tp ska bg keja umah byk.
10. rumet anda

jadi,siapa yg anda akan pilih??



Saturday, July 11, 2009

cItE hAnTu sEdEy??!!

COMA

mngshkan adik-hye young and kakak-yoo young..
adik dia sakit n duk kt sepital
kiranya sepital tu dh mcm umah kedua dia..
x seperti bebudak yg len yg mana akan ke sekolah n main2 ngan kengkawan,
yoo-young t'paksa jaga adik dia sbb mak dierg t'paksa keje.
dia mmng jaga adik dia ngan baik n kadang kala dia akan mungkir janji ngan kwn sbb dia t'paksa jaga adik dia.
tp seperti bebudak yg lain,die mnta nk diadakan parti hari jadi dan kbtln pada hari yg sama,mak dia t'paksa keja untk byr duit sepital..
n dia ckp "I wish u will disappear"
kejam kan?
disbbkan itu,satu kejadian b'laku n semuanye b'laku lam skelip mata,
cite dia agak b'belit n last episode bru tau cmne adik dia t'bunuh walaupn dr awal lg kita dh tau sapa yg bunuh..
adik dia kmbl untk balas dendam pada org yg bunuh,n yg cover p'bnhn tu..
memula kakak dia,nurse,director,polis,n lastly dr.kang.
pada mulanya mmng kita sume akan ingt yg kakak dia mmng b'niat nk adik dia mati,tp bla akhr skali tyme adk dia cekik dia,n dia sggp pgg n usap muka adik dia yg dh jd hantu smbl minta maaf,bru le dia tnjk yg slps dia kata dia nk adik dia dia dissappear tu,adik dia wish besday n dieorg b'pluk..
cite ni kalo bebudak tgk mmng x seswai sbb cite ni agak psiko skit..
aku yg tgk pon rasa cm nk hempuk2 je polis tu..
bodo btul,bla anak dia kna,tau lak sedey,bla anak org lain yg kna, wat x tau je..
mmng btul pon,bla x kna kt kita,kita wat x pduli je..
aku pon cmtu, tp mybe aku akan amil pduli skit kot..
kalo x dpt tlg,mybe aku leh tlg dgr je..
kan??

Tuesday, July 7, 2009

sTudY! sTudY!

like everyone else,aku dh blik blaja di ukm..
hari2 mula sem mcm biasa,bebudak duk sibuk ngan nak dftr sbjk n kecoh sana,kecoh sini cite pasal cuti yg lama yg dieorg lalui..
same to me,but x byk cite leh cite pon except baby bru lahir lam fmly aku..

hsptl, baby, adik2 aku, mak ayah aku..
x de menda menarik yg didapati dr cuti yg lama tu..
(ada sbnrnye tp cite lenkali le..)
separuh dr diri aku nk sgt2 blik ukm,n the other very2 sad to left home..hehe..

antara sbb aku gembira balik ukm, sbb aku dpt jmp kwn2 (skema nk mati)
smbg2, lpak2 cm slalu n paling aku syok skali sbb aku leh lpak n ushar cite2 nippon stiap masa..
skang my interest bukan lagi tntg love, artis hensem n jambu like matsujun,kamenashi, but bout action,
aku dh mla tgk cite2 like mystery,tantei,fire fighter..

dimulakan ngan fire boy, rescue, voice, galileo, kuitan, Q.E.D, n the latest tantei gakuen q,
mcm yg someone kata dlm Q.E.D, crime, homicide, suicide is all bout humanity, love, romance, jealousy, sad, hatred, revenge and all that connect back to human..
sgt sikit crime or homicide yg disebabkan hobi membunuh,sesaja je bunuh..
mesti ada sbb n motif knapa membunuh..
b'dasarkan ni sume PLUTO cam lam tantei gakuen q amik kesempatan atas kesedihan,kelemahan org lain utk membunuh,
they just love to see org membunuh..
dierg just akan reka n cipta rancgn membunuh yg sempurna (perfect crime)
tp dieorg x kan membunuh ngan tgn dieorg sndr.
kbykn rncgn dieorg tntg nk cipta alibi supaya dieorg x dituduh membunuh..
cite ni besh sbb dieorg bkn saja solve crime tp juga hidup dieorg gak satu misteri.
bila tgk cite ni,korg akan rasa x nk t'lpas even bebrp saat pon sbb mybe bbrp saat tu akan m'beri ptnjk tntg hidup dieorg.
sorg pluto's successor n sorg lg anak org yg dibunuh oleh pluto,sorg gila kmptr, sorg lg ada mata yg blh mybbkn dia tgk sumthng n m'buatkan dia x kan lpa smpi bila2 n lagi sorg lak ada kekuatan fzkl n benci hipokrasi..
aku asik tgk sume ni smpi aku dh blh agak sapa p'bunuh dia..
corak pembunuhan yg sama..
huhu..
jgn lak sume ni jadi hobi aku lak nanti..
satu menda yg interesting after aku cek cite ni,plakon2 utama dia sume lahir bln mei..

kamiki ryunosuke - 19 may
shida mirai - 10 may
yamada ryosuke - 9 may

n tetiga n lahir tahun 1993..
menarik..
yamada budak hey say jump..
kiut2 deme ni..
tantei gakuen q sp n tantei gakuen q drama ada gap setahun..
n kite leh nmpk betapa dieorg ni berubah lam masa sethn..
dulu2 comot skit,skang kiut gile..
huhu..
aku bg full mark le cite ni..


Sunday, July 5, 2009

aInUl mArdHiaH

seperTi yg sume tau anak sedara aku yg baru telah dilahirkan pada 290609 stlah pnat dipujuk oleh sume org t'masuk my mom n sume yg dtg mlwt kt sepital..
sume yg dtg akan usap2 prut n suh ainul kuar..
dia x nak kuar rasanye or maybe bkn waktu yg tlh dijanjikan oleh Allah lagi utk kuar melihat dunia yg sementara ini..
so,inilah dia cucu kedua lam fmly..
yg tlah mengatasi kepopularan iman.. kihkih..
iman TETAP no 1 lam hati mak ndak ea.. huhu..
even mak ndak dh ada geng bru..
pernahkah sume penah dgar yg org kata kaki baby just 2 jari dewasa sahaja..
inilah bukti yg ketara skali..
1st2 aku tgk mka dia,aku puji mata dia cntk..
n then mula pgang tgn,tgk kaki..
tgn dia sgt halus,selembut kulit baby le katakan..
jari2 dia pnjg2 n mak kata mesti dia m'besar m'jadi anak yg tgi..
sentuh sana,sentuh sini,siap cari tanda lahir lg..
smpi akhrnye aku jumpa tahi lalat kt tpi pinggang dia..
aku pon x tahu masa bila lalat berak kt situ.. huhu..
dia bawu je kuar..
myb mak dia telan lalat kot dulu..
hihi.. memain je..

ni lak aku masa ngah ngendong ainul..

amik kesempatan masa mak dia ngah tido..

kecut juga aku masa nk pgang..

hati2 gile..

seperti kata mak, bukan snang nk dpt tuh..

9 bulan lbih bru dia kuar,2 pon x nak kuar..

hehe..

Monday, June 29, 2009

bAbY gUrL..

td bru balik dr sepital tgk baby baru..
baby gurl..
siyok gile coz aku mmng da lama nk baby gurl..
blh wat geng..
dh le aku x de adk pompuan,anak sedara 1st lak laki..
2 yg gile2 punya semangat tu g tgk..
smpi adik n abah monteng sekolah semata-mata nk tgk org baru..
mata dia bulat,mulut kecik je..
comey siot..
masa kiteorg smpi je,tgk dia dh tgk kiteorg ngan mata buka luas..
kiut hbs..
smpt lg aku posing ngan baby..
but x tau lg nama dia ayah n ummi dia nak ltak pe..
so,kiteorg pggl along je dulu..
rasa plik skit sbb family aku mmng x pakai pggln cmtu..
so,janggal le skit nk pggl..
aku ingtkan kiteorg nk tgu smpi mlm kt sana ( x puas tgk baby)
tp kiteorg g sat je,dh hbs waktu melawat trus balik..
sbb kiteorg nk kna g tanam uri / plasenta kt kampung..
1st tyme aku tgk uri,geli pon ada..
hehe..
dia ada tali pusat pnjg,n of course darah byk gile..
mlm smlm lg dh akak aku dh sakit2,smpi kol mak aku smbl nangeh2 sbb x tahan sakit..
aku tgk pon takut..
mlm td,smpi mak aku x jadi nk tdo sbb risaukan akak aku tu..
dlm kul 11 td,abg ipar aku kol kata akak aku nk kna bedah sbb baby x leh kuar..
so,mak aku kata,sian kt akak aku tu, dua2 sakit dia rasa,
satu kna bedah n satu lg sakit b'salin..
mcm2 hal org nk bsalin ni..
bkn snang cm petik jari je..
aku x tau le camne mak aku leh handle smpi 8 org..
mak aku sndr yg kata,x payah le anak rmi2,sorg dua je dah cukup..
hehe..
memang akak2 aku tu x nak rmi2 pon..
aku x bw masuk lg gmbr..
nanti aku tnjk kt satu dunia buah hati baru aku..
huhu..

Friday, June 19, 2009

next n3..

remember yg aku pnah ckp yg next n3 about my sis yg nk bersalin tu..
but lmbt sgt.. baby x nak kuar lg..
hope sempat le aku nengok b4 blik kl..
huhu..
cpt2 sket ea kuar..

sjak cuti ni,aku everyday will tman my sis duk umah dia yg kat telok pial tu,
stiap ptg kitorg grak dr umah n akan blik umah blik tyme sesubuh..
so,one day,weekend, adik nk naik motor ngan abah blik umah,tp masalahnye, helmet ada satu je kt umah sana, puas le dia bg mcm2 alasan agar my abah bnarkan dia bonceng motor(sian,dh lama teringin..),
sblm ni,everyone who see adik akan ckp,rambut dia cam helmet,u know,sideburn( cmne eja ea???) dia panjang n rmbt dia tbal n bla tgk,memang bebetul cam helmet, n dia sgt marah bila org kata dia cmtu, tp dlm keadaan dia yg terdesak,dia smpi sanggup ckp kt abah..
"kan rmbt adik cm helmet,blh le kan?? abah gak yg ckp selama ni yg rmbt adik cm helmet kan??"
kitorg sume x dpt tahan gelak gile tyme tu, dia punya desperate smpi sanggup mengaku rmbt dia cm helmet.. huhu..
sian..

my mom lak,ada satu sifat beliau yg bru2 ni terserlah dlm diri beliau..
rumah akak aku yg bru duduk tu memang le t'sgt jauh n ke dalam, dlm sejarah hidup aku,itulah tebok yg paling jauh aku pnah masuk, n even jln masuk dia dh di tar,tp oleh sbb byk kenderaan berat yg lalu,jln tu pon dh pcah n byk lopak2..

1 st tyme aku g sana, sepanjang jalan mak aku akan cerita pasal kakak aku ni..
contohnye
"ni le jalan yg kakak ko lalu,terentak- rentak ngan naik moto nye,ngan mengandungnye lagi.. kesian, sedey mak tgk"
or
"tgk le jalan ni,ada daun tepi2 jalan bkn ada org nk tolong potong,cmne le akak ko nak lalu cmni.. sian.. "

tgk,smpi dia marahkan org lain sbb akak aku tu..
tp memang sgt kesian kt kakak aku tu,jalan jauh kedalam,tetiap hari kna brulang ke jalan besar, jalan lak x elok, ish2..
kadang2 tusmpi akak aku terjumpa binatang2 yg merbahaya kt tepi jalan, penah smpi akak aku terjatuh moto sbb terkejut ada ular melintas,dalam keadaan mengandung, tp akak aku x pnah merungut..
yelar, dh keje dia..
kagum2!!

Thursday, June 11, 2009

reSuLt dAy!!

huhu.. akhrnye hari yg dinanti2 pon tiba..
bkn pe,mls nk t'tanya-tanya samada aku patut kmas bju nk blik kl or not..
hehe.. lawak je..
even result aku ala2 ciput gitu, but my mom said tahniah u know..
my mom know that aku dah buat sehabis daya dah..
thankz mom..
my abah lak kata, byk main ea??
nk kna rotan ni..
hehe .. ingt org bebudak lg ke?
waktu kck pon x pnah kna rotan sbb result ni kan lak after aku 20.. ( sbb tyme kekecik aku nye result flying colours.. hehe :)
hehe.. klaka..
n paling t'gelak tu, lam x jwb soklan waktu exam 2 dpt ler jg gred bgs..
klaka tul..
konfem rmi gile bdk2 x jwb,sbb tu aku leh dpt gitu..
haha..
pe2 pon,next sem aku kna byk stdy,stdy bebetul..
x leh memain dah..
orait???
next n3 is my sis got baby..
see ya!!

Saturday, May 30, 2009

7,8 perhEnTiaN???

hehe.. tajuk x leh tahan,da cm filem 7 perhentian lak..
tpi ni bkn cite hantu or pembunuhan..
skandal je..
hehe..
actlly,khms bru2 ni aku tman my big bro g johor..
amik his sweetheart blaja kt poli..
konon aku g tlg tman n kalo blh tlg bw keta..
tp abg aku lak bw smpi ke johor from prak..
of course le manyak berenti..
da dkat 4,5 hentian waktu nk pg n tyme blik lg byk..
sbb ada org t'cinta,nk lmbt2 le smpi..
hehe..
aku lak rasa cm 3rd wheels lak..
nyibuk semedang..
then,aku wat2 le cm aku ni dissappear..
sian.. nk romantik2 pon x snang.. takot aku dgar..
byk je aku dgar tp wat2 x dngar..
sian lak kang malu..
huhu..
sume org yg b'centa 2 sama je corak p'bualan..
pepaham le..
pnat gile,sbb tu hr ni aku x dpt join fmly aku g kndr spupu aku kt alor setar..
x larat nk tempuh highway dh..
dh muak..
rasa cm hdup atas jalan je..
hehe..

Monday, May 18, 2009

cite 1st yg aku tgk slama duk umah adlh Q.E.D shoumei shuuryou


too many o...


cite ni berunsurkan penyiasatan yg agak mengelirukan..


berkisar tntg sorg pompuan,anak kpada inspektor polis yg mempunyai kekuatan fizikal namun mempunyai IQ yg tahap dolphin.. hehe


manakala sorg laki ni adalah bekas plajar di universiti terkemuka di luar negara dan merupakan seorg yg genius..


+ dedua membentuk satu team yg hbat n byk menyelesaikan kes2..


menarik dan agak ok..


tp x dpt lawan cite conan le..


kes2 yg dieorg hadapi x terlampau bahaya,just utk high school stdnt cm dieorg ok le..


4 stars








setelah menghabiskan cite diatas tadi,aku pon teringin gak nak tgk cite yg ain promote ni..
dengar cite besh siot..
agak menarik n idea yg x pnah dicerutakan sblm ni..
mempertaruhkan laki2 yg cantik n pompuan yg kiut..
berkisar tntg butler yg hanya akan serve tuan dieorg..
memula aku tgk agak blur skit..
myb x biasa ngan butler n watsoever..
tp cite ni x menarik sgt bg aku..
so, just 2 stars..

Sunday, May 10, 2009

mY 2O in tRaIN

sedey sgt..
tyme aku da bli tiket bwu aku perasan yg aku akan smbt besday lam train..
without frenz,family n only strangers
mmng aen nek sama train ngan aku tp lain coach..
so,bla da tepat jam 12.aku tgk je jam..
smpi aku rasa akak sblh aku on nek heran,tp pdulik pe kan??
tepat je kul 12,anis,atie,ayu,key-mee n acap bg msg wish besday..
nangeh aku.. t'haru..
bla baca sume msg kiut2 tu,wat aku rasa t'haru gile..
ingtkan x de org ingt kan..
then dayah lak kol,siap nyanyi lagi..
x leh tahan..
tq dayah..
n sume..
aen lak wish setengah jam sblm..
my klik smbt besday aku awal lg da..
so,inilah besday aku yg ke 20 kalinye..
julung2 kalinye aku rasa nk smbt gile2 coz bla da msuk 20.da msuk alam bru..
alam dewasa,x de da prgi gile2 n bebudak..
no2..
x patut dilakukan..
sbnrnye hr ni aku bkn saje smbt besday tp jga hr ibu..
aku kan ada anak2..
3 org lagi..
AYU,AinUl,mida..
kngn di KMPP,my anak wish hr ibu kt I..
siot je, snang2 dpt glaran mama kan??
shuhsh.. rahsia tau!!
hehe..
ni ada nk wat pengumuman,saya wan nor atiqah bt meor samsudin tidak lagi menggunakan num maxis saya yang lama iaitu 0124395842 krana saya ingin mengurangkan bajet,hehe..
num terkini adalah 0133152***..(kalo nk num, drop comment ye)
jadi,maaf diatas segala kesulitan..
harap maklum..

Monday, May 4, 2009

iSnIn yG aKu sKa

bla tiba hari isnin apa perkara rutin yg korg ska wat??
ISNIN, aku paling2,paling2 ska wat adlh..

aku ska g pasar mlm kt kwsn pekan aku.. sbab..
  1. aku ska jln2 smbl tgk org jual2..
  2. aku leh jumpa kengkawan lama aku kt sna..
  3. aku kadang2 jumpa cekgu2 aku tyme skola rndh
  4. aku ska beli mutabak yg mamak tu jual..( sedap siot ),kalo mkn,x cukup 1,msti nk byk2.. rasa dia, intpati dia, x de sapa leh challenge
  5. aku paling ska adlh KURASAN.
actlly,aku x sure nama dia n eje cmne.. cmni le kot..
ada sorg pakcik ni,dia pakai kopiah putih n jual kurasan.
korg tau kurasan 2 apa? kurasan 2 dia mcm beger,tp bkn beger,
dia just pakai roti beger je,inti dia lak,resipi rahsia(uncle tu wat sndr) inti dia,
daging yg digoreng n dihancurkan,selain tu,dia juga buh sayur kobis n bawang goreng yg dah digaulkan skali.
n x lpa gak,sos dia yg sgt sdap,ni pon respi rahsia.
dia x cair cm sos n dia x keras cm dagng,dia sgt sdap.
memula dia akan potong tgk roti beger then ltak,sos,daging n sayur,
korg leh bygkan betapa byk dia buh,smpi t'keluar.
then dia akan balut ngan kulit popiah,then goreng.
x lama,jap je. oleh kerana dia jual sorg n dia x wat siap(wat on the spot).
so,dia x bagi org bli bebanyak skali.
slalu org bli 2,3 je..
lama gak kna tgu..
kengkadang kalo aku nk bli,smpi2 je pasar mlm,aku g kt dia n tmpah dulu,kemudian bru jenjalan,kekadang,2,3 kali pusing pon x siap lg..
huhu..
tp aku,kalo dah nk,aku sanggup tgu...
smpi uncle tu pon da knal aku..


bla aku ingt isnin,aku akan ingt kurasan.
da dkat 6 bulan aku x mkn kurasan sbb aku x penah cti smpi hari snin,
so,hope mgu dpan,dpt le aku g bli..
I really,really miss it.



Sunday, May 3, 2009

bAd oR hAppY daY???

smlm 2/5/09,aku mlakan pagi ngan stdy khdmt msyrkt..
khdmt msyrkt stat kul 12.30..
blik je dr exam,aku lpak2 smbl kmas nk tgu abg aku dtg amik barang..
dlm kul 3 lbih I thnk dieorg dtg n amik sume barang
tp even sume brg da bw balik aku still rasa x sdap ati,mcm ada suthng yg x kna or x settle lg,ada menda yg x siap lg..
then aen msg nk dtg,bla ku bka je pintu nmpk dieorg ngah pgang kek ngan lilin sume bagai..
t'sUPRISE aku tyme tu..
x sangka gile kengkawan aku leh wat suprise cenggitu..
seyes aku da x harap sgt dieorg nk smbt utk aku..
da lpa pon..
x bajet lgsg..
sbb sblm ni dieorg ejek2 aku x nak smbt utk aku..
hhu..
t'haRU + t'KESIMA + bagai2 lagi..
kiteorg mkn2 n mmng sgt2 happeng..
thank you..
xie xie..
arigatou..
terima kasih my frenz..
AIN,NAB,RINIE,ANA, ERIN,SIKIN..
I really appeaciate that..
then,hari pon b'lalu tp kisah aku masih blum b'akhr..
masa kwn aku ni nk blik,dia bg kunci bilik dia kt aku supaya aku serahkan kt rumet dia nanti,aku pon amik n ltak atas mja..
tyme 2 da nk dkt kul 12 n aku nk g toilet..
aku pon trus amik knc atas mja n b'lalu..
bru 2,3 lgkh,aku sdar,nape knc 2 cm lain je??
aku tgk,belek2..
D***6.
**6.
6.
eh,bilik aku D***9 le,trus aku pusing n tgk pintu da t'tutup.rapat.
meraung aku kt pintu.
seb bek bdk dpn bilik aku ada,n aku tumpang tdo bilik die mlm tu..
smpi siang.
hati aku x keruan gile. ngan laptop t'buka.
ngan cite yg aku b'tekad nk hbskan ngah loading x b'tgu..
aku sedey.
hari2 last aku di za'ba cm nitemare..
mlm ni aku sengsorg je..
sayap kanan floor aku,just aku je..
alia x de,sume x de.
hope nothng happen ea.
sgt2 sedey.
so,U tell me,is it bad or happy day for me?


Thursday, April 30, 2009

kAmI nO sIzUku


ari ni dr mlm td asik duk tgk cite ni je..
memula cam x nak tgk sbb yela,cite pasal wine kan?
kan kite haram minum tp sbb ada kamenashi kazuya,tgk juga..
g pon,waktu tgk awal cite nmpk mnrik,sbb kanzaki shizuku even dia anak pengkritik wine t'knal dunia
dia sgt bnc wine n x nak minum pon..
kalo dieorg minum sesuatu wine 2,dieorg dpt bygkan sumthng b'dasarkan rasa wine t'sbut..
kirenye cam gift la..
lagu tema dieorg ONE DROP from KAT-TUN..
byk menda tau tntg wine dr cite ni..
1. ada 5 top brand wine
2. mknn n minuman kna serasi supya mknn 2 jd sdap
3. wine is not about brand or taste,but with whom we drink it
4. kepuasan bkn dtg dr hsl usaha yg kite wat,tp dr p'jlnn or usaha yg kite wat
5. sumtyme we don't need sumone to give opinion or talk with us,but just sumone to stay at our side
6. JGN MINUM WINE sbb nanti snang jd blind cm Tomine Issei.(hehe)

even cite aku x tgk lg ending dia sbb x de sub n aku try tgk jga,paham skit2..
tp aku faham le ending dia happy..
x sabar tgu dieorg sub..
5 STAR


p/s : cite ni mnang drama t'baik n kamenashi menang aktor t'baik utk awal tahun ni..
luv kamenashi



Wednesday, April 29, 2009

sToRy wHen bOrEd

start ari jumaat lpas,aku free gile..
semgu aku x de exam or whatsoever..
so,jumaat malam aku grak g pasa mlm ngan rini n sabtu lak aku g PWTC,ada pesta buku..
x mnrk nk diceritakan pn..
menda yg aku nk cite sbnrnye adlh cite2 yg aku tgk dlm masa bbrp hari ni..
cite yg plig latest,bru je sat2..
x smpi 10 minit hbs tgk..


CODE bLUE
cite ni aku da ckp da sblm ni nk tgk kan?
skang le masa m'balas rndu dndm aku kt yaMaPi..(hehe)
cite ni tntg intern yg bru join emergency department n di train utk b'tgas naik dOCtOr HELI..
sesapa yg nek doctr heli ni adlh dktr yg da pro n blh bekerja even alatan x ckup,blh wat pembedahan di location..
'kalo leh slmtkan nyawa org dgn 1 minit lbh,why don't save them on the spot??'
kuroda sensei ni x bape ska sgt dieorg ni, dktr paka le katakan..
kousaku aizawa,shiraishi san,hiyama-san,fujikawa-san,saejima-san
dieorg ni masih bru lg..
stiap episode ada pgjrn n blh dikatakan stiap epsd aku nangeh(huhu)
kadang2 leh wat hati korg doki2,doki2(denyut jntg)
sbb sgt m'dbarkan

even epsd last ada prblm,aku cuma dpt tgk part 1st n last,
tp cite ni mmng best..
even x de lovey dovey,n byk term x fhm,tetap best
'people cannot live on unless they are needed by other people
that's why everyone wrk hard
for their studies,jobs'
azaiwa said
5 star



ZETtAi KaReShI SP
yg ni lak aku t'tau yg SP da kuar,trus aku buka
x tgu 5 minit pon
eh,aku da cite sblm ni..
ushar le
mls nk ulng

3 sTaR



ToKyO jUlIeT

utk pgtahuan korg,ni cite taiwan ea.. saje je gk sbb ada wu chun.. cite ni lak lain gile dr cite2 aku slalu tgk.. dunia fashion.. designing bagai.. da biasa le da nama pon cite,hero n heroi dia mmng t'sgt le byk peminat.. selang dua tiga epsd,ada mamat bru ngayat popuan ni.. letih aku tgkk.. then epsd strsnye adela minah dtg lak ska kt wu chun.. too many conflict diri dieorg pon masalah gak.. tp cite moral kurang sket..(hehe) bkn pe,dieorg ni b'sekedudukan so cm nyampah gak r tgk ( ye ke?? teeett..)
ari2 design bju bru,ari2 gado.
tp aku tgk gak smpi hbs..

2 sTaR

hri ni bru hri rabu,so pasni nk tgk cite pe ea?
jepun? korean? or taiwan??
naa.. shiranai..
GuD nItE

Thursday, April 23, 2009

wHy aM i a RoBot???

why am I a robot?
i am just a robot
i cannot make a life
i cannot make a family
i cannot grow old
i cannot die
i will not change
forever
i will love you forever
only you
erase me from this world
scrap me completely

cinta sejati dr sorg robot
nice story,even it just a special verion of zettai kareshi,aku still rasa sgt best n t'aru
robot yg diprogramkan utk cintakan tuannye akhrnye mmng ada feeling cm manusia biasa..
tp cinta dia sgt2 pure
the last word from your love is

ARIGATOU
SAYONARA

tEnJo nIghT - rIikO

Tuesday, April 21, 2009

kAmU kuCiWa @ mArAh???

kite sume pernah rasa kecewa or sad or marah lam idup kite..
paling kurang pon skali seumur idup
tp bg aku,da byk2 kali, tetiap ari aku rasa cm ni..
huhu..
sume org ada cara memasing untk tangani sume rasa tu.. kan?
ada yg akan nangeh(ni aku slalu wat)
ada yang akan hempas2 barang
ada yg akan dengar lagu kuat2
ada yg akan kuar ngan kengkawan
ada yang akan g main sumthng yg akan wat korg lupe sume rasa tu
ada yg akan bw moto or keta lelaju( ni slalu lam cite r)
ada yg akan marah2 trus
ada yg tulis lam diari
ada yg akan luah lam blog
ada yg akan trus cite kt kengkawan
ada yg akan mkn bebanyak
ada yg akan g letak pala bawah air
ada yg akan g shoping
ada yg ngadu kt mak ayah
dan ada gak yg akan tgk cite sedey n nangeh gile2

pendek KATA,
memacam cara n gaya
ikut keseswaian seseorg

bg aku,aku akan kuarkan air mata bebila je..
kengkadang ngah tgk tv,or org ngah reramai cam kenduri ke,kalo ada sumthng happen n sgt2 wat aku terasa aku akan trus nangeh je kt situ..
aku mmng x pndi nk control..
air mata aku sgt snang nk kuar,kengkadang denga lagu sendu pon leh meleleh..
tambah kalo tgk cite sedey, anime pon jadi..
tgk ONE pIECE pon aku nangeh tau,x dela nangeh sebab zoro kalah lawan ngan shichibukai or sumthng tp tyme dieorg ngah flashback kisah lama dieorg..
robin,nami,zoro,chopper,usopp,sanji n LUFFy
panjang kata,aku mmng ska nangeh..
i2 cara aku utk lpaskan perasaan..
so,kalo nmpk aku ngah nageh tuh,maknanye aku ngah lpaskan perasaan..
huhu..
so,telek diri,apa cara kamu????

Monday, April 20, 2009

kEzUtaN x T'dUgA n MenYaYt hAtI

setelah beberapa hari x toppup n idup lam kerinduan..
bukan pada bf or pakwe tp rindu pada family,my mom..
my dad,all of them
tp stlh ku try2 kol umah,kol akak x dpt aku pon kol le mak aku..
mxs,2 yg mls skit tu..
aku pon sembang2 ..
aku suh kol blik pake fon umah n mak aku ngan selamba je ckp,
tpon umah x leh pakai, kabel kna curi

aku sgt2,sgt2 le t'kezut..
sedey + sakit hati..
sjak aku tau tarikh start cuti,aku da plan awal2 nk 0n9 kt umah,nk tgk sume cite yg ada ( melampo)
hehe.. bkn sume le,mksd aku bla aku bka mata,tenet, tutup mata pon nk laptop pan mata gak..
tp bla da jd cmni aku sgt2 le sedey, smpi x mo balik umah ( x tau nk majuk kt sapa)

tp aku heran sgt2 ngan org2 yg ska m'curi menda kerajaan ni..
ni da kali kedua,dulu pnah skali,tyme aku cuti gak,memangle nk kna sunat ngan aku..
ni konpem2 mat2 pit n so on..
smpi nk m'curi kabel,da la bahaya..
da lama aku x denga menda ni,tetiba jd blik..
dulu skola mak aku yg kt tebuk tu kna curi kabel,da la ceruk,susah nk masuk,nk fon pon x le kalo de pe2 hal pntg..
gram2!!
apa nk jd ngan rakyat malaysia ni???( aku pon malaysian gak)
sian kerajaan nk kna ganti balik,yg m'curi sdap2 dpt duit,yg susah sapa?
aku n family aku gak..
nk tgu ganti balik kabel 2,b'kurun le tgu..
ntah2 smpi aku hbs cuti 2 bulan pon x de lg..
t'sangat le geram..
kepada rakyat malaysia, jgnle mencuri, slamat dunia akhirat,insyallah..




Thursday, April 16, 2009

cItE sEdeY

dengar r nk cite ni..
td pagi tyme aku bgn dr tdo,trus aku ushar cemin,mata aku mmng da mcm nk t'sembul kuar da..
ngan merah dia,ak leh nka mata aku sparuh je..
huhu..
sedey siot..
tyme aku nk g bentang lak,kna r nek bus kan..
aku rasa sume pakat tgk..yele cm menakutkan je mata aku..
seb bek aku dpt bentang ngan ok,cma rasa cm segan sket..
oleh sbb aku rasa mata aku mkin truk n sakit,aku r PK..
sengsorg,jln kaki lak 2..
x pe,survive sndr r kan..
blik je,ak kna telan 3 kapsul,bsar2 lak tu..
da buh ubat pe sume,konon nk bc buku r..
tp x jd sbb aku duk wat facebook..
aku da ada facebook..
tp cm bru lg..
x pndi sgt..
ari ni mmng sgt sedey..
x nk da kna jd cmni..

Wednesday, April 15, 2009

~sakIttttt...~

mlm td,ngah sdap aku smbg2 ngan yati,tetiba mata aku terasa sgt gatal, n sakit..
aku suh le tiup,tp still ade g ase sakit2..
bla fkr2 balik,aku cm pnah rasa sakit ni..
pnah skali je sjak aku kcl..
rasa dia cm bla korg pjam mata,mata korg rasa cm ada menda kt hjg dia..
cm ada benjol,bkn benjol sbb kna tumbuk..
bla2 aku ushar2,tenang2 mata aku,aku ngantuk,jdi aku wt kptsn tdo JELA..
da bgn,aku g toilet,ushar lg,tp tyme ni da nmpk ngan jelas sket r..
upanye mata aku kna ketumbit..
huhu.. malu nk ckp,kalo nmpk 2,pura2 x nmpk jelar,
n kalo x nmpk,g amik kanta p'besar..
huhu..
jgn mare..
sakitttttt ni...
nk ngadu kt mak,skang da kul 3.58 pagi, xkan aku nk ganggu ktenangan umah aku lak..
nanti abg aku kata lak," ngada,sakit skit habaq mak,cm bdk kck.."
huh.. pnah skali je cm 2..
tpu.. byk kali,kalo x hbq kt mak,nk habaq kt sapa?
laki? laki pon x dak lg na..
sayonara~

Tuesday, April 14, 2009

hArI wAnNoOr tAnPa LaPtOp

sbnrnye pagi td,balik2 je dr prjk kt fak,aku da b'cadang nk melalui hari aku tanpa laptop..
tp,biasale,bnd yg diancang x semestinye jd..
ye x??
memula,mmng aku dpt rasakan aku x kan dpt nye mlalui hari tanpa laptop ni..
bla da ptg sket,nab dtg nk gna..
so,aku pon ngan rela hatinye menon kan laptop n pas aku tgk dia sdap je b'frenster bagai..
aku pon m'on9 kan diri aku pas dia balik bilik..
huhu..
skang da mlm,aku bka sbb nk bg kt aen file,tp x leh lak..
so,aku m'blogkan diri lak..
hope aku dpt stdy ngan bek pasni..



p/s : sedey,laptop asik hang n cm ada virus je..

java n flash, xkan nk buang lak..

x tau nk wt pe..


kAmEnAsHi kAzUya


hE's cUtE
hE's beaUtifuL
hE lOves bAsebAll
hE's aN iDoL, a SingEr, an AcToR
hE's tHe lEttEr K in KaT-TuN
hE's kYohEi in YaMaTo NadesHikO sHicHi hEngE
hE's kAnZaKi sHizUku in KamI nO sHizUku
hE's kOsaKU in oNe pOund gOsPeL
hE's hIrotO kAnzAki in tAtTa hItoTsu nO kOi
hE's YuYa iShidA in sApuRI
hE's kIriTanI sHuji in nObuta Wo pRoduCE
hE's oDagiRi rYu in gOkusen 2