Friday, June 19, 2009

next n3..

remember yg aku pnah ckp yg next n3 about my sis yg nk bersalin tu..
but lmbt sgt.. baby x nak kuar lg..
hope sempat le aku nengok b4 blik kl..
huhu..
cpt2 sket ea kuar..

sjak cuti ni,aku everyday will tman my sis duk umah dia yg kat telok pial tu,
stiap ptg kitorg grak dr umah n akan blik umah blik tyme sesubuh..
so,one day,weekend, adik nk naik motor ngan abah blik umah,tp masalahnye, helmet ada satu je kt umah sana, puas le dia bg mcm2 alasan agar my abah bnarkan dia bonceng motor(sian,dh lama teringin..),
sblm ni,everyone who see adik akan ckp,rambut dia cam helmet,u know,sideburn( cmne eja ea???) dia panjang n rmbt dia tbal n bla tgk,memang bebetul cam helmet, n dia sgt marah bila org kata dia cmtu, tp dlm keadaan dia yg terdesak,dia smpi sanggup ckp kt abah..
"kan rmbt adik cm helmet,blh le kan?? abah gak yg ckp selama ni yg rmbt adik cm helmet kan??"
kitorg sume x dpt tahan gelak gile tyme tu, dia punya desperate smpi sanggup mengaku rmbt dia cm helmet.. huhu..
sian..

my mom lak,ada satu sifat beliau yg bru2 ni terserlah dlm diri beliau..
rumah akak aku yg bru duduk tu memang le t'sgt jauh n ke dalam, dlm sejarah hidup aku,itulah tebok yg paling jauh aku pnah masuk, n even jln masuk dia dh di tar,tp oleh sbb byk kenderaan berat yg lalu,jln tu pon dh pcah n byk lopak2..

1 st tyme aku g sana, sepanjang jalan mak aku akan cerita pasal kakak aku ni..
contohnye
"ni le jalan yg kakak ko lalu,terentak- rentak ngan naik moto nye,ngan mengandungnye lagi.. kesian, sedey mak tgk"
or
"tgk le jalan ni,ada daun tepi2 jalan bkn ada org nk tolong potong,cmne le akak ko nak lalu cmni.. sian.. "

tgk,smpi dia marahkan org lain sbb akak aku tu..
tp memang sgt kesian kt kakak aku tu,jalan jauh kedalam,tetiap hari kna brulang ke jalan besar, jalan lak x elok, ish2..
kadang2 tusmpi akak aku terjumpa binatang2 yg merbahaya kt tepi jalan, penah smpi akak aku terjatuh moto sbb terkejut ada ular melintas,dalam keadaan mengandung, tp akak aku x pnah merungut..
yelar, dh keje dia..
kagum2!!

2 comments:

amira + adnan = gLam mirad said...

dapat anak buah nnty Laa ko...
bestnyee...
aku nie kne tunggu anak sndri baru merase adee baby~
huahuahua~

wAnNoOr said...

yup..
tahun ni aku dpt 2 lg anak buah..
syoknye..
x yah aku nk kna beranak dh nanti..
hehe..


kAmEnAsHi kAzUya


hE's cUtE
hE's beaUtifuL
hE lOves bAsebAll
hE's aN iDoL, a SingEr, an AcToR
hE's tHe lEttEr K in KaT-TuN
hE's kYohEi in YaMaTo NadesHikO sHicHi hEngE
hE's kAnZaKi sHizUku in KamI nO sHizUku
hE's kOsaKU in oNe pOund gOsPeL
hE's hIrotO kAnzAki in tAtTa hItoTsu nO kOi
hE's YuYa iShidA in sApuRI
hE's kIriTanI sHuji in nObuta Wo pRoduCE
hE's oDagiRi rYu in gOkusen 2