Monday, April 20, 2009

kEzUtaN x T'dUgA n MenYaYt hAtI

setelah beberapa hari x toppup n idup lam kerinduan..
bukan pada bf or pakwe tp rindu pada family,my mom..
my dad,all of them
tp stlh ku try2 kol umah,kol akak x dpt aku pon kol le mak aku..
mxs,2 yg mls skit tu..
aku pon sembang2 ..
aku suh kol blik pake fon umah n mak aku ngan selamba je ckp,
tpon umah x leh pakai, kabel kna curi

aku sgt2,sgt2 le t'kezut..
sedey + sakit hati..
sjak aku tau tarikh start cuti,aku da plan awal2 nk 0n9 kt umah,nk tgk sume cite yg ada ( melampo)
hehe.. bkn sume le,mksd aku bla aku bka mata,tenet, tutup mata pon nk laptop pan mata gak..
tp bla da jd cmni aku sgt2 le sedey, smpi x mo balik umah ( x tau nk majuk kt sapa)

tp aku heran sgt2 ngan org2 yg ska m'curi menda kerajaan ni..
ni da kali kedua,dulu pnah skali,tyme aku cuti gak,memangle nk kna sunat ngan aku..
ni konpem2 mat2 pit n so on..
smpi nk m'curi kabel,da la bahaya..
da lama aku x denga menda ni,tetiba jd blik..
dulu skola mak aku yg kt tebuk tu kna curi kabel,da la ceruk,susah nk masuk,nk fon pon x le kalo de pe2 hal pntg..
gram2!!
apa nk jd ngan rakyat malaysia ni???( aku pon malaysian gak)
sian kerajaan nk kna ganti balik,yg m'curi sdap2 dpt duit,yg susah sapa?
aku n family aku gak..
nk tgu ganti balik kabel 2,b'kurun le tgu..
ntah2 smpi aku hbs cuti 2 bulan pon x de lg..
t'sangat le geram..
kepada rakyat malaysia, jgnle mencuri, slamat dunia akhirat,insyallah..




2 comments:

naffana said...

dye soh ko tlg mak ko 2...

jgn tgk cter jer..
ha3...

wAnNoOr said...

wekk..
wlupon kenyataan sgt kejam,tp aku pon rasa btul kata2 ko..
hehe..


kAmEnAsHi kAzUya


hE's cUtE
hE's beaUtifuL
hE lOves bAsebAll
hE's aN iDoL, a SingEr, an AcToR
hE's tHe lEttEr K in KaT-TuN
hE's kYohEi in YaMaTo NadesHikO sHicHi hEngE
hE's kAnZaKi sHizUku in KamI nO sHizUku
hE's kOsaKU in oNe pOund gOsPeL
hE's hIrotO kAnzAki in tAtTa hItoTsu nO kOi
hE's YuYa iShidA in sApuRI
hE's kIriTanI sHuji in nObuta Wo pRoduCE
hE's oDagiRi rYu in gOkusen 2