Tuesday, November 22, 2011

kUrsus T0T


Kursus Kejurulatihan Belia (TOT) Zon Tengah Bil.4/2011
43 lelaki n 14 wanita
14 - 17 November 2011
Akademi Pembangunan Belia Malaysia (APBM), Port Dickson

program luar pertama aku after hbis study

first - ok, jom jela, cm x biasa, dulu rajen je ikut pomanih kan.. k, try

second - alamak kaw, sekali training to be a trainer upenye.. 
mmng senyum jela kan..


third - nk balik juga, x kira..

nope, i'm not a quitter!!
so,tahan jelarr~

fourth - k, tanak join la, juz jd peserta jela..

no, no, nanti mesti dieorg anggap aku cm loser gile, dtg juz nk mkn free..

emosi x stabil hari pertama, hari kedua, after first presentation ahli lain, rasa cm nk wt je, even x dpt pon sijil tu nanti, yg penting cube je,..

mmng rasa cm masuk dunia lain, org kiri-kanan-depan-belakang, sume sumbody dlm memana persatuan/kelab, aku??? ahli pon bukan..
big difference dh, yg lain sume pengalaman tgi melangit, penah join kursus sana-sini, aku je, first2 kursus dh dpt yg tahap 8 tingkat nye.. mmng cm budak drjh 1 try wt addmath, blur n bengang!!

Surau di R&R Seremban
laut cm jauh je rasa even kt P.D je..
org lain ahd baru gerak dr umah, tp aku mlm sabtu dh gerak tdo umah kawan, sbb soknye nk gerak ke ipoh sesama, senang~
mmng mlm tu lg, kalo x ingt kwn n nk jaga air muka, mmng aku dh kol mak ajak balik, huhu.. 
fikir punye fikir, smpai ipoh dh, n nk dkt kul 9 gak la baru gerak sbb tgu sume ada..
mmng tdo jela lam bus.. 
b'hnt kt R&R Seremban untk solat asar, mmng turun2 bus, "cm penah ku jejak tmpt ini!!"
skali masuk tmpt solat, "sah la penah"
mmng syahdu hbs la t'ingt masa memuda g jenjalan umah mak angkt then lepak Port Dickson sesama sikin n rinie.. perghh btul la, skit lg mmng leleh la..

mmng kursus t'sebut di Port Dickson, tp terasa jauh je dari laut.. 
padahal ikut join sbb nk g main kat pantai.. huhu..
naseb la.. nampak dr jauh je.. sayup2, sepoi2 bahasa je nmpk..
sepanjang 4 hari 4 mlm, buah nye sentiasa sama, tembikai!!!

tp satu jela hbt kt sini, mknn mmng tip top hbs. 6 kali sehari mknnye..
mmng kalo rasa xmalu, mmng leh gemuk duk 4 hari kt sana..
tp sesampai je sana, jumpe akak sorg ni, cun, baik, kurus, sekali dia tnjuk gmbr lelama dia
"ni la akak b4 keje, pas keje, diet, dpt jd cm sekarang"

"akak kurang mkn nasik je.."

dengar2 je, trus trun nafsu mkn aku, mkn pon amek nasi sikit ler dr biasa..
lgpon mkn 6 x sehari, mmng x dan lapo dh kena mkn lg.. 
ngan x lalu mkn sbb stress teringat kan lesson plan dan juga aktvt yg nk wat..
lg la x selera aku.







dh lama x tgk muka sendirik pakai tdung biasa

ngan kawan sekolah rendah yg hampir 12 thn x jumpe
b'kawan ngan yg muda
rasa cm dh lama giler x pakai pakaian sukan..
nk p kursus baru hegeh2 cari tracksuit, kasut sukan bagai.. wakakaka..
tp fun la kursus ni, nama pon kejurulatihan, dia train kiter tuk jd trainer la..
so, sume bentang masing2 nye prjk n naseb baik kbykn aktvt dipotong sbb kesuntukan masa, kalo x lg aku x ska..
sukaneka, nite-walk, sukan, perghh..
mmng menda2 yg aku x brapa nk chinta sgt la kan.. fuhhhh.. selamat!!

first wisel - meniarap wherever u are
tapi, even ada yg aku x ska n paling benci dedulu, tp aku leh bg kerjasama masa ni, 
cnthnye, menda alah atas ni, 
sekali tiup wisel, sume org kena meniarap, x kesah kt memana, x kesah laki ke pmpn, tnjk bontot ke pe ke, sume WAJIB buat..
n aku x rasa kesah, padahal memalukan tuhh..
wisel kedua, tgn n kaki kena angkt
selagi x kata clear, slagi tula x leh gerak..
mmng klaka hbs, yg ats ni ok lg la atas lantai..
ada sekali kt tepi pantai, ngah mkn rehat pagi, bayangkan, tgn penuh pgg cawan sebelah, pegang kueh sebelah, ditiupnye wisel, meniarap la sume org.. mmng klaka hbs la..
seyes sgt best tyme tu.. mkn smbl niarap atas pasir, lu penah???

sepanjang 4 hari kt sana, leh kira ngan jari je mandi pagi.. hehe.. kbykknnye, pepaham sendirik la kan.. 
kuliah subuh pon, penceramah sendirik x jaga, sapa nk g kan.. 
mmng kursus ni lain dr yg lain, 1st tyme rasa kem yg untk org dewasa.. 
lain la sikit.. dulu tyme student, sume kena paksa, bgn subuh kul 5, then ceramah, then senaman pg, then mula prgrm, tp ni tak, basically, peserta sendirik yg jd jurulatih, handle la cmne nk handle pon..
n sume org sgt sporting n sgt support kengkwn memasing, bila org present, even aktvt remeh sekalipon, sume still take part, x dela nk ngamuk2   malas.. sume smooth je.. best2!!

ada la sikit2 gangguan kan, cm ada yg kena kaco ngan makhluk yg x berapa nk BESAR, org mengamuk bawa kayu nk belasah urusetia, MMNG LUAR BIASA la..
juz enjoy the pictures below la.. manyak sgt merepek rasa bosan lak kan..

presentation, presentation, presentation.. purghhhh~
khusyuk2!! sepatutnyela~
dpt sis baru - i like u la kak ina
let's go h0me  ^,^v


new fren - gym trainer.. fufufufu.. nk b'guru la..

mo0d max ni!! nk balik kan.. gegar tahap cipan, dlm bus kowt..

so, bye2 guys, maybe x jumpe dh pasni, 
n maybe juga dh x join prgrm2 sebegini.. hehe..

xpe, PENGALAMAN tu yg penting sebenarnye~

(¬_¬")





1 comment:


kAmEnAsHi kAzUya


hE's cUtE
hE's beaUtifuL
hE lOves bAsebAll
hE's aN iDoL, a SingEr, an AcToR
hE's tHe lEttEr K in KaT-TuN
hE's kYohEi in YaMaTo NadesHikO sHicHi hEngE
hE's kAnZaKi sHizUku in KamI nO sHizUku
hE's kOsaKU in oNe pOund gOsPeL
hE's hIrotO kAnzAki in tAtTa hItoTsu nO kOi
hE's YuYa iShidA in sApuRI
hE's kIriTanI sHuji in nObuta Wo pRoduCE
hE's oDagiRi rYu in gOkusen 2