Friday, January 14, 2011

worse day~

oshh, tdi ngan semangatnye sya gerak ke kl sentral SORANG2 sbab nk p beli tiket..
n dari mula lg da rasa cm x best je kuar arini.. n it's true..
worse day eva~

mula2 lg da, silap ari n masa, tgu punya tgu, 6z x sampai2 even dh kul 1 lbey, pastu tetiba teringt, arini ni jumaat, n now kul 1 lbey, konpem pakcik bus p semayang.
ranap 1 jam tgu..
nek la rapid, burn singgit dah,x best lak tuh, pening.
sampai ktm, komuter baru lepas. yupp, sgat terbaek.
 kaunter beli tiket lak tutup,due to sembahyang jumaat.. hurrmm... bgus2..
nk bli kt mesin, duit ada 10 hinggit je..
dh bli tiket,kena tgu lak lg. nseb la duk kt kursi, x penat kaki. but, sebelah org cakap tepon,sebelah lagi org duk denga lagu cina ngan kuat. terbaek.
sampai kl sentral, seb bek smpt mcvalue lunch, but once again, tempat sume pnuh, dari dine-in aku suh bgkus, org tu tgok semacam je.soe..

ngah tgu2 turn aku p bli tiket, ada la sorg mamat **** ni mai tang aku,
suh derma, bukan sikit, 5 rgt ke atas, aku bg la alasan x de duit, dia kata, tuh u ley bli mcd.. alamak ai, dh b'taun aku smpan duit baru dpt bli mcd nih, dia leh kata gitu kt aku??? uwah2x.. 
bila aku bg byk alsan, dia bengang2 kemas barang dia smbil kata
"sume org ley kata gitu~"
WELL,HELLO~ 
x perlu kot kata gitu, kalo derma ke arah menda2 yg menjurus keagamaan x pe kot,seikhlas hati.. ni.. hurrmm...


tgu tiket lak, ramai org, sampai turn aku..
"kak,bagan serai x de ekonomi,kelas... je ada" (x tau menda)
"bapa hengget?" 
"31 hengget"

oh mak ko~ selama ni aku nek x sampai 20 pon, skang bukan main, kalah tiket bus transnasional, aku pon kata le x jadi, yelah, tekejut x hbis g..
then fikir balik, rasa cm malas je nk g kajang p bli tiket bus pulak, aku pon pegi la balik kaunter.. n poor me.. dia dh panggl org len.. pakcik garang lak tuh.. siap kata kt aku "x amik num ke??" huuuu..
rasa cm nk nanges je kt situ kena cm tu.. 
bila org kaunter bg can dia dlu, dia kata suh aku dlu..
bila dh dpt tiket, aku kata la thnx n sori.
n he just says "it's ok"
kalo dh gitu,pehal nk marah aku mula2 td.. uwaaa.. 

BILA SORG2 MMNG SENANG KENA BULI!!
 
x suka org k.l... nk balik bagan serai juga.

2 comments:

aLia-nL said...

alalala..cian wannor..nape x mintak aku teman..huhu.org kl baik tau..mcm aku. =P

wAnNor said...

ada juga yg perangai tah pe2.. hihi..
yela alia bek je, kan??
tyme tu x rncg pon, ikut kaki je..


kAmEnAsHi kAzUya


hE's cUtE
hE's beaUtifuL
hE lOves bAsebAll
hE's aN iDoL, a SingEr, an AcToR
hE's tHe lEttEr K in KaT-TuN
hE's kYohEi in YaMaTo NadesHikO sHicHi hEngE
hE's kAnZaKi sHizUku in KamI nO sHizUku
hE's kOsaKU in oNe pOund gOsPeL
hE's hIrotO kAnzAki in tAtTa hItoTsu nO kOi
hE's YuYa iShidA in sApuRI
hE's kIriTanI sHuji in nObuta Wo pRoduCE
hE's oDagiRi rYu in gOkusen 2